In gesprek met je onderbewustzijn...

Wanneer je zelf niet meer alle antwoorden lijkt te hebben vragen we je onderbewustzijn naar de oplossing.

Bij hypnotherapie zetten we hypnose in als hulpmiddel om je doelen te bereiken.

Hypnose in de praktijk

Bij hypnotherapie werken we met een trance toestand. Deze trancetoestand heb je in je dagelijks leven vaker. Bijvoorbeeld als je heerlijk wegdroomt en in je fantasiewereld zit of ergens helemaal in verdiept bent, in een goed boek of film. De buitenwereld is niet meer belangrijk. Omliggende prikkels pak je niet eens meer op. Binnen de hypnotherapie roepen we deze natuurlijke trance-staat op en dit maakt dat je je volledig kunt focussen op je binnenwereld zonder afgeleid te worden door de buitenwereld.
Door middel van hypnose laat jij als cliënt toe dat de hypnotiseur rechtstreeks tegen jouw onderbewustzijn kan praten en in samenspraak met je onderbewustzijn nieuwe helpende overtuigingen kan vastzetten die je verder helpen in het bereiken van je doelen.

In dit proces van hypnose blijf jij altijd degene die controle heeft over je onderbewustzijn. Jij staat toe dat aan jouw gegeven suggesties door het onderbewustzijn worden geaccepteerd en de veranderingen plaatsvinden die jij nodig hebt.

Wat kan hypnose voor jou doen?

Hypnose kan ingezet worden voor het verminderen van lichamelijke, psychische en emotionele klachten. Vaak zorgt het leven ervoor dat we patronen ontwikkelen die we inzetten om het appèl wat er gedaan wordt door je omgeving aan te kunnen. Deze patronen kunnen ooit helpend voor je zijn geweest maar soms kom je op een punt in je leven waarbij je kunt zeggen dat het niet meer helpend is. Het houdt je weg bij een vrij en gelukkig leven. Dan is het tijd om deze patronen te doorbreken.
Met je verstand weet je dat het gedrag dat je vertoond niet helpend voor je is, maar het blijkt op doorzettingsvermogen erg moeilijk te zijn om dit gedrag te veranderen. Hypnotherapie kan op dat moment helpen om die patronen voor eens en voor altijd achter je te laten en nieuwe meer passend gedrag ervoor in de plaats te zetten.

Hypnose is onder andere ook te gebruiken bij:

– Stoppen met roken
– Afvallen en gewichtsproblemen
– Angsten (faalangst, vliegangst, hoogtevrees, angst voor de tandarts)
– Pijnvermindering (ook hoofdpijn en migraine)
– Nagelbijten
– Stress verminderen
– (Aankomende) burn-out

Het proces

Binnen de hypnotherapie helpt de therapeut jou in diepe staat van ontspanning te komen. In een trance waar jij zelf de controle over hebt. De prikkels uit de buitenwereld worden even buitengesloten waardoor je volledig in contact bent met je onderbewustzijn. De hypnotherapeut gaat in gesprek met jouw onderbewustzijn en onderzoekt waar de klachten en de ongewenste patronen die jou in het dagelijkse leven in de weg staan vandaan komen. Jouw onderbewustzijn heeft alle wijsheid in pacht en weet ook wat er voor nodig is om je weer helemaal fijn en in je kracht te voelen. De hypnotherapeut gaat in gesprek met het onderbewustzijn om oude gevoelens en patronen die je niet meer dienen, te vervangen door positieve, helpende gevoelens en patronen.

Bel +31618035727 en maak een afspraak