Terug naar de natuurlijke flow...

“ Ademhalen is de basis van ons bestaan.”

In dit leven vol snelheid en beweging is het soms een zoektocht om balans te vinden in je hoofd en in je lichaam. De druk van de maatschappij zorgt vaak voor onbalans. Onbalans in je denken waardoor je gaat piekeren, je onrustig of angstig voelt. En onbalans in je lichaam waardoor je verschillende lichamelijke klachten ervaart.

Wanneer is ademhalingstherapie helpend voor jou?

Een rustige, ontspannen ademhaling is voor ieder mens zeer belangrijk. Ons lichaam weet bij onze geboorte al hoe het moet ademhalen. Het tempo varieert op basis van fysieke en mentale inspanning. Wanneer je onder (teveel) stress staat zul je merken dat je ademhaling steeds oppervlakkigere en hoger wordt. Wanneer je langdurig onder stress staat, maak je stress hormonen aan en zal je autonome zenuwstelsel telkens weer geactiveerd worden. Een te hoge en oppervlakkige ademhaling kan verschillende lichamelijke klachten tot gevolg hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • vermoeidheid
 • angstklachten
 • droge mond
 • hartkloppingen
 • paniekaanvallen

Wat kan Ademhalingstherapie voor jou doen?

De onrust die je voelt in je lijf en hoofd kan doormiddel van ademhalingstherapie drastisch veranderen. Het vergt wat training om je lichaam het seintje te geven om een ander patroon te herkennen en vast te houden. Maar de effecten die deze verandering op je hele welzijn heeft is verbluffend.

Een diepe buikademhaling zorgt voor rust in je lichaam en in je hoofd. Stress wordt verminderd, wat een positief en ontspannend effect heeft op al je organen. Er wordt meer zuurstof naar je cellen vervoerd. De functie van je organen verbeterd waardoor je je vitaler en energieker voelt. Voor je brein heeft het een meditatief effect. Je gedachten komen tot rust, je versterkt je focus en concentratie.

 • Je voelt je energieker
 • Je immuunsysteem verbetert
 • Je slaapt beter
 • Je piekert minder
 • Lichamelijke klachten verminderen
 • Je wordt minder angstig

Het proces

Ademhalingstherapie helpt jou om je natuurlijke ademhaling weer terug te vinden. In 9 weken werken we samen aan een rustige buik en flank ademhaling.
Je komt wekelijks naar onze praktijk en krijgt elke week huiswerk mee welke je elke ochtend en avond kunt oefenen. Het is een eenvoudige manier welke voor iedereen goed onder de knie te krijgen is, echter met regelmatige oefening.
Aan het eind van de behandeling ervaar je meer rust in je lichaam en geest. Het geeft je een goede basis voor een meer bewust leven.
Een rustige ademhaling helpt je lichamelijke klachten te verminderen en meer rust te ervaren in je denken en doen, het immuunsysteem wordt sterker en chronische klachten verminderen of verdwijnen zelfs.

Bel +31618035727 en maak een afspraak.